Opel

De top 5 auto's van Opel

Door de jaren heen zijn er onder de merknaam Opel al heel veel verschillende auto’s op de markt gebracht. In alle categorieën zijn er wel auto’s te vinden. Nog steeds is Opel een van de meest bekende automerken, waar heel veel mensen met trots in rond willen rijden. In deze blog kan je meer lezen over de top 5 auto’s die Opel ooit op de markt heeft gebracht.

Opel Kadett

Een van de meest compacte auto’s die Opel op de markt had gebracht was de Opel Kadett. De Opel kadett is in verschillende versies op de markt gebracht. Twee versies waren al op de markt voordat de tweede wereldoorlog uitbrak.

De overige vijf versies zijn na de tweede wereldoorlog uitgebracht. Ieder jaar werd de Opel Kadett van de versies B t/m E het bestverkochte model auto. Je kan dan ook zeker zeggen dat de Opel Kadett een van de top auto’s van Opel was.

Opel Corsa

Ook de Opel Corsa was een hele compacte auto. De Opel Corsa werd gefabriceerd in Zuid-Amerika en in Europa. In verschillende landen kreeg deze auto een andere naam. Zo werd deze in Engeland de Vauxhall genoemd. De eerste Opel Corsa werd in 1982 op de markt gebracht. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000.000 Opel Corsa’s geproduceerd.

Opel Astra

In 1991 kwam de Opel Astra van de productielijnen afrollen. De Astra werd een middenklasse auto. Er kunnen 4 of 5 personen in de auto zitten. De uitvoeringen waarin deze te krijgen is geweest zijn de hatchback, Stationwagen en de Sedan.

De Astra werd geproduceerd in verschillende landen. De landen waar het hierbij om gaat zijn Duitsland, Engeland Zuid-Afrika, Brazilië, Polen, Rusland en India. Ook van de Astra zijn al meer dan 10.000.000 auto’s van de band gerold.

Opel Tigra

De Opel Tigra was de soort uitvoering van de Opel. Deze kwam in 1995 op de markt en werd tot 2010 geproduceerd. De Opel Tigra werd later ook in de cabriolet uitvoering geproduceerd. De Opel Tigra TwinTop. De basis van de Opel Tigra is de Opel Corsa geweest.

Hoeveel er van deze auto’s precies geproduceerd zijn is niet bekend. De Opel, Tigra was door zijn sportuitvoering niet een van de meest zuinige auto’s in het verbruik. Veel liefhebbers pimpten hun Tigra en gingen er dan mee naar de Tigra fandagen.

Opel Ascona

Tijdens de financiële crisis in 1929 heeft General Motors 80% van de aandelen van Opel in handen weten te krijgen. Twee jaar na deze overname is Opel een dochteronderneming geworden van General Motors. De ontwikkelingen van nieuwe auto’s raakte hierdoor in een stroomversnelling. Begin jaren 40 is Opel zelfs de grootste autoproducent van Duitsland geworden.

Opel stond bekend om het bouwen van betaalbare auto’s. Een van de meest bekende voorbeelden van zo een betaalbare auto is de Duitse Laubfrosch, ook wel de boomkikker genoemd. Vooral onder de huisartsen was deze auto heel erg populair. Dit kwam vooral doordat het een kleine en wendbare auto was.

Meer te weten komen

voordelen

brandstof

Carpoolen