Opel

Carpoolen, hoe voordelig is het?

Er zijn vele mensen die in hun eentje in de auto zitten als ze naar het werk toe rijden met de auto. Hierdoor loop je mee risico op lange files op de weg. Stel je eens voor dat in al die auto’s 4 mensen zouden zitten, besef je je dan wel dat je dan meer mensen kan vervoeren, terwijl er tot wel 70% minder verkeer op de weg zal zijn. In deze blog lees je alles over carpoolen en hoe voordelig dat voor iedereen kan zijn.

Wat is carpoolen eigenlijk precies?

Bij carpoolen is het principe dat je met meer mensen dan jij alleen in de auto zit om naar je werk toe te gaan. Hierdoor is er minder verkeer op de weg en neemt de kans op files flink af. Stel je eens voor dat carpoolen niet bedacht zou zijn, kan je je dan voorstellen dat er dan wel 350.000 auto’s meer over de weg zouden moeten schuren met mensen die naar hun werk gaan?

Mensen die carpoolen op een dag, besparen samen op een werkdag al 100 miljoen liter aan brandstof. Dit staat gelijk aan het gebruik van een jaar lang elektriciteit van om en nabij de 3000 huishoudens. Naast een winst op het milieu worden er ook flink kosten bespaard door carpoolers.

Wanneer zou je kunnen gaan carpoolen?

Carpoolen is te overwegen als je vaste werktijden hebt en je makkelijk met een collega de auto in kan stappen. Ook voor zakelijk verkeer is het een hele goede optie. Werknemers kunnen dan samen in een voertuig naar de zakelijke afspraken gaan.

Ook in je vrije tijd kan je carpoolen, denk aan het samen rijden met teamgenoten naar de training of wedstrijden toe. Ook als je met vrienden uit gaat is het slim om samen te rijden. Het is niet alleen goed voor het milieu en kostenbesparend, maar het is ook nog eens veel leuker en gezelliger om samen te rijden.

Hoe gaat carpoolen in zijn werk?

Carpoolers kunnen elkaar op verschillende manieren vinden. Dit kan zijn via werk of sportvereniging of via het internet. Als ze elkaar hebben gevonden wordt er afgesproken wie, wie op zal halen en waar.

De carpoolers moeten onderling goede afspraken maken over het rijden. Zo zouden ze om beurten kunnen rijden. Het tijdstip en de locatie en hoe de kosten worden verrekend. Als dat allemaal geregeld is, dan kan het carpoolen en besparen gaan beginnen. Een ding is wel duidelijk, en dat is dat jongeren nu nog meer open staan om te gaan carpoolen dan ouderen.

Meer te weten komen

voordelen

brandstof