Opel

Benzine gas of elektrisch rijden? Wat is slim?

In deze tijd zijn er heel veel verschillende soorten auto’s op de weg waar je uit kan kiezen om in te gaan rijden. Ook komen er steeds meer brandstoffen op de markt waar je de auto mee zou kunnen verplaatsen. Tegenwoordig kan je kiezen uit rijden op gas, benzine of op elektriciteit. Ieder soort brandstof heeft zo zijn eigen karakter en eigenschappen. Hier horen natuurlijk ook voordelen en nadelen bij. Welke brandstof is voor jou het meest gunstig? In deze blog lees je meer over de verschillende soorten brandstoffen die er zijn.

Welke brandstoffen worden het meest gebruikt.

De meest auto’s gebruiken benzine of diesel als brandstof. Een veel kleiner deel van de auto’s rijdt op gas of elektriciteit. Hoewel elektriciteit wel in populariteit aan het groeien is. Door de stijgende gasprijzen neemt de vraag naar gas auto’s sterk af.

Wat zijn de voordelen en de nadelen van rijden op benzine?

Als je een auto hebt die op benzine rijdt, kan je profiteren van de lagere motorrijtuigenbelasting. Auto’s die op benzine rijden zijn vrij voordelig in de aanschaf. Naast deze voordelen zitten er ook nadelen aan vast. Benzine is namelijk de meest dure brandstof die er is

Het verbruik van benzine ligt hoger dan wanneer je een auto hebt die op Diesel rijdt. Ook hebben auto’s die op benzine rijden de hoogste CO2 uitstoot. Het is dan ook niet echt een milieuvriendelijke keuze, maar wel een van de meest goedkope.

Wat zijn de voordelen en nadelen van het rijden op gas?

Gas is aan de pomp een flink stuk goedkoper dan de andere brandstofsoorten. Gas heeft een lagere CO2 uitstoot dan een auto die op benzine rijdt. De wegenbelasting is wel een flink stuk hoger en het is niet mogelijk om bij iedere willekeurige pomp ook gas te kunnen tanken.

Mocht je een auto om willen bouwen, dan moet je de aanschaf van de gasinstallatie mee rekenen. Met het gebruik van gas, ligt het verbruik per kilometer wel veel hoger.

Wat zijn de voordelen en nadelen van het elektrische rijden?

Wanneer je ervoor kiest om elektrisch te gaan rijden heb je geen last van schadelijke uitlaatgassen. Het opladen van je auto is een stuk goedkoper als het voltanken. Het onderhoud van een elektrische auto is vele malen goedkoper dan een auto op alle andere soorten brandstof. Bij elektrisch rijden ben je tot 2025 vrijgesteld van het betalen van motorrijtuigenbelasting.

Je zou het misschien niet denken, maar toch zijn er ook nadelen te bedenken voor het elektrische rijden. De auto is een stuk duurder in de aanschaf en het laden en tanken kan soms nog wel eens een probleem zijn. Niet overal zijn al laadpalen te vinden.

Meer te weten komen

voordelen

Carpoolen