Opel

Is uw slotenmaker legitiem?

Wat moet u doen als u zich uit uw auto heeft afgesloten? Zorg ervoor dat ook u niet het slachtoffer wordt van oplichting door een slotenmaker!

Raak niet in paniek en bel niet het eerste bedrijf dat zich als slotenmaker presenteert – bel eerst uw wegenwacht! Zij hebben een lijst met vooraf goedgekeurde bedrijven – inclusief slotenmakers. Als je geen wegenwacht hebt, bel dan je vrienden en familie voor aanbevelingen!

Om niet opgelicht te worden bij het kiezen van een slotenmaker uit een telefoonboek – of van het internet – moet je heel voorzichtig zijn. Sommige “lokale” bedrijven zijn helemaal niet lokaal! Deze oplichters komen in een ongemarkeerd voertuig, leveren ondeugdelijk werk, en brengen te veel in rekening.

Wanneer u het nummer van een slotenmaker belt, vraag hem dan naar de naam van zijn bedrijf. Een legitieme slotenmaker zal er geen problemen mee hebben om je zijn persoonlijke naam en de wettelijke naam van zijn bedrijf te geven.

Legitieme slotenmakers komen bij u aan in een gemarkeerd voertuig. Toch is het altijd een goed idee om een soort van identificatie te vragen wanneer een slotenmaker aankomt.

Een slotenmaker die zijn geld waard is zal waarschijnlijk niet uw sloten hoeven uit te boren. Een professionele en legitieme slotenmaker zal speciale apparatuur gebruiken om deuren van huissloten te openen. Bij vergrendelde auto’s zullen ze een apparaat gebruiken dat door een licht versoepelde autodeur glijdt en de hendel van de autodeur optilt.

Vraag voordat het werk begint om een prijsopgave (via de telefoon). Zijn er extra kosten die u moet betalen, bijvoorbeeld voor een nooddienst? Vraag altijd: “Wat zijn de totale kosten als het werk klaar is?”. Vraag om een schriftelijke prijsopgave. Als de prijsopgave die hij u bij aankomst geeft niet overeenkomt met de prijsopgave die hij u aan de telefoon gaf, zoek dan een andere slotenmaker!

Een schandalig lage prijsopgave over de telefoon is bijna zeker een teken van oplichting. Deze oplichters zullen u dwingen om veel, veel meer te betalen wanneer ze aankomen en u zonder werkend slot achterblijft! Aandringen op “alleen contant geld” kan ook een teken van oplichting zijn.

Bezoek de website www.slotenmaker-24.nl – Sleutelmaker met 24h service in Almelo